Historie

 

Johan en Wil zijn beide al heel vroeg met het duivenbacil besmet geraakt. Thuis draaide altijd al alles om de duivensport. Vader Loet heeft al vanaf 1955 duiven en is al meer dan 40 jaar voorzitter van onze vereniging P.d.v. “Tot Ziens” te Neer. Johan, geboren in 1971 is al vanaf zijn 9e jaar lid van de vereniging. Wil, geboren in 1966 is vanaf 1985 lid. In de begin jaren is Johan als jeugdlid actief geweest. Nadat Wil in 1985 zich als lid aanmelde, werd besloten om onder de naam L. Boonen & Zonen te gaan spelen. In deze periode werd de basis gelegd voor de huidige Fond kolonie.

 

Een grote stap werd gezet door de aanschaf van de duiven van Jan Cobben uit Nuth in 1985. Jaarlijks verhuisde er diverse nazaten van zijn topduiven naar Neer. Later werden er ook duiven van Jan Theelen aangeschaft, zowel rechtstreeks alsook via Gebr. v. Doorn uit Someren. Deze bezaten ook de duiven van de Gebr. Kuypers uit Neer, welke op deze manier ook in onze stam verweven zitten. Verder zijn enkele Kuypers nazaten via wijlen Sef Geraets uit Geleen aan de stam toegevoegd. Ook zijn er in deze periode diverse duiven van de Keijser & Zn uit Hansweert aan onze kolonie toegevoegd.

 

In 2005 besloot Wil om naar Buggenum te verhuizen, en op z’n eigen met de duivensport verder te gaan. Later in 2009 is Johan ook naar Buggenum verhuisd, om ook op z’n eigen verder te gaan met de duiven. In deze periode Is de vriendschap met de Comb. H. Nijs & Zn dusdanig geworden dat er jaarlijks diverse duiven uit de toppers over en weer verhuizen. Ook zijn in deze periode diverse duiven van de Reuverse fond speler Pe Schoeren met de Theelen orgine aan de stam toegevoegd.

 

Voor de toekomst zijn voor de Internationale wedvluchten duiven aangeschaft bij:

H. v. Wegberg & Zn, Echt

Ton Vorselen, Thorn

de Comb. Nouwen – Paesen & Zn, Peer Belgie

de Comb. Janssen - Hausoul, Epen

de Comb. Schreurs - Hauben, As Belgie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Created by SGB Webdesign

 

 

BOONEN PIGEONS

WIL BOONEN

JOHAN BOONEN